U bevindt zich hier:

Dorf Wangerland kiest voor upgrade VIPS6

Dorf Wangerland is al jarenlang een trouwe relatie van Freetime Hospitality.

In het jaar 2005 werd door de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most, naast het project in Kalkar aan de Nederrijn, een nieuw project in Duitsland aangeboden. Deze keer ging het om een stilgelegde legerkazerne in het noorden van Duitsland. Deze voormalige kazerne bevindt zich in de plaats Hohenkirchen, op circa 10 km afstand van de Noordzeekust. Al bij het eerste bezoek aan deze kazerne zag Hennie van der Most de enorme potentie van het gebouwencomplex. Eind 2005 kocht hij het terrein om het om te toveren tot een attractief hotel en vrijetijdspark.

In 2006 werd er gestart met de verbouwing en al in maart werd het “Piri Piri“ restaurant geopend. In juli van datzelfde jaar volgde de opening van de Noordzee Speelstad Wangerland. De Noordzee Speelstad Wangerland is een 5.000 m² grote overdekte speelstad, geschikt voor kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast werden ook de beide hotelcomplexen 2 en 3 van Dorf Wangerland met *** tweepersoons- en familiekamers geopend. Geleidelijk aan werden de overige zes gebouwen van het complex verbouwd tot hotel. Ook ontstonden het buffet-restaurant met grote en kleine serres en de caféstraat. Het gehele buitengedeelte inclusief alle tuinen werd opnieuw ontworpen en ingericht. De gedeeltelijke opening van  Dorf Wangerland vond uiteindelijk plaats op 7 maart 2008. Op dat moment waren nog niet alle werkzaamheden afgerond, maar kon Dorf Wangerland al wel in bedrijf gesteld worden. In de daarop volgende tijd werden er geleidelijk aan meer gebouwen verbouwd en uitgebreid. Zo ontstond er bijvoorbeeld uit de voormalige vrachtwagengarage het huidige danscafé “Colorado”, geheel in westernstiijl.

Momenteel beschikt Dorf Wangerland over acht hotelgebouwen met 231 kamers en 600 bedden, een buffet-restaurant met grote en kleine serres, diverse themacafés, een grote evenementenhal met plaats voor 300 personen, een eigen strand bij het aangrenzende recreatiemeer, het “Mangal” en “Piri Piri” restaurant en de indoor speelstad. Bovendien heeft Dorf Wangerland een eigen sporthal met sportplaats en atletiekbaan, kegel- en bowlingbanen, een midgetgolfbaan met 18 holes, een jeu-de-boulesbaan, tafelvoetbaltafels, biljarttafels, schaakvelden, dartautomaten, ponyrijden, een kinderboerderij en een eigen bioscoop die het aanbod aan vrijetijdsmogelijkheden afronden.

Meer informatie over Dorf Wangerland: www.dorf-wangerland.de.

In het najaar zullen zij de overstap maken naar VIPS6.

Wij wensen hen veel succes met de implementatie en op naar weer zo’n fijne samenwerking!

 
LinkedIn Twitter Email ons