U bevindt zich hier:

Parkhotel Valkenburg kiest voor VIPS Hotel/Congres

Parkhotel Valkenburg heeft gekozen voor VIPS Hotel/Congres.

Wij wensen hen veel succes bij de implementatie en op naar een jarenlange fijne samenwerking!

Over Parkhotel Valkenburg

Parkhotel Valkenburg, voorheen Kurhaus Huis ter Geul en Parkhotel Rooding, is een hotel in Valkenburg in de Nederlandse provincie Limburg. Het hotel ligt tegen het “Gebösjke” aan de Neerhem, langs de weg naar Oud-Valkenburg. Het gebouw, ontworpen door Pierre Cuypers, is beschermd als rijksmonument.

Het hotel werd als kuurhotel gebouwd in opdracht van de N.V. Maatschappij tot exploitatie van een rust- en herstellingsoord. De bekende architect Pierre Cuypers maakte in 1890 het ontwerp in chaletstijl, dat grotendeels werd uitgevoerd. Het pand is van mergel, met hardstenen en houten details. Het gebouw met prachtige vergezichten werd geprojecteerd op de bosrijke hellingen langs de Oud-Valkenburgerweg. De toeristen die in die dagen Valkenburg bezochten, waren gefortuneerd en verbleven meestal een langere periode. Om die reden stelden zij dan ook hun eisen. Het oorspronkelijke hotel bestond daarom uit 50 ruime logeerkamers met salons, stoombaden, een lift, balkons, een royale eetzaal, leeszaal, muziekzaal, conversatiezaal en een eigen elektriciteitsvoorziening. In het grote park bevonden zich sportvelden en een kiosk voor muziekuitvoeringen.[1]

Kort na de opening in 1892 kreeg het hotel bezoek van koningin Emma en Wilhelmina. Het kuurhotel bleek echter niet rendabel te zijn en moest al na 20 jaar sluiten. Vanaf 1911 was het gebouw in gebruik als klooster van redemptoristen die uit Frankrijk gevlucht waren.

In 1939 werd het gekocht door Johan Rooding, die er weer een hotel van maakte. Na de oorlog werd het hotel diverse keren verbouwd en uitgebreid. In 2008 kocht de ‘Stichting tot Behoud van Monumenten Laurentius en Petronella’ het hotel. Na een grondige renovatie en de realisatie van een grote aanbouw met een zwembad en een sauna, (2002 – 2003) ging Parkhotel Rooding verder onder de naam Parkhotel Valkenburg. Vanaf aanvang 2014 is Parkhotel Valkenburg uitgebreid met een extra verblijf in Villa Valkenburg (voorheen Villa Alpha) in het centrum van Valkenburg.

Meer informatie over Parkhotel Valkenburg: www.parkhotelvalkenburg.nl.

 

 
LinkedIn Twitter Email ons